Mn. Fèlix Farró i Vilanova - Biografies

Vagi al Contingut
Mn. Fèlix Farró i Vilanova (1884-1936), mestre de capella a Olot

Nasqué a Girona el 21 d’octubre de 1884. Rebé l’ordenació sacerdotal de mans del bisbe De Pol el 5 de juny de 1909. Estudià música a Barcelona. Fou nomenat mestre capella de la parròquia de Sant

Esteve d’Olot el 1912, càrrec que ocupà fins la seva mort.  A més de la capella parroquial,
fundà, el 1917, l’entitat coral “Orfeó Olotí”.   L’any 1923 va obtenir el primer premi a l’aplec de germanor dels orfeons de Catalunya. També exercí de secretari de la junta diocesana de música sagrada.  Creà, així mateix, una escola de música, la qual assolí en poc temps la matrícula d’un centenar d’alumnes.

La nit del 13 d’agost de 1936 es van aturar dos cotxes davant la casa del rector, i el van enganyar dient-li que havia d’anar a declarar.  El dugueren vers la carretera de Ripoll i a l’alçada de Sant Andreu del Coll de la carretera d’Olot el van fer baixar del cotxe.  S’encarà als milicians per defensar-se, però el van disparar i van cremar el cadàver, que va ser llençat a la vora de la carretera entre la vegetació. L’endemà els mateixos milicians el van anar a buscar i el van enterrar en una fossa comuna al cementiri d’Olot.  

Mn. Farró adquirí merescuda fama de gran director i excel·lent compositor. Entre altres peces, té un himne vibrant dedicat a Santa Cecília.

Retorn al contingut