Mn. Francesc Mollfulleda i Pascual - Biografies

Vagi al Contingut
Mn. Francesc Mollfulleda i Pascual (1885-1936)

Francesc Mollfulleda va néixer  a Arbúcies el 2 de maig de l’any 1885. Després de ser ordenat prevere, el 21 de maig de 1910, exercí de vicari a les parròquies de Pedrinyà, la Pera, Malgrat de Mar i la Bisbal de l’Empordà. Va ser també rector de Sant Cristòfol les Fonts i, finalment de Sant Miquel de la Cot (parròquia dins el municipi  de Santa Pau) en el moment del martiri.


Durant els primers dies de la revolució de 1936 Mn. Francesc es quedà tranquil a la casa rectoral, confiat que no li passaria res, fins que uns pagesos de la Cot van tenir una conversa amb els membres del comitè de Santa Pau i preguntaren: “Ja heu anat a pel nostre?”. Els contestaren: “No, ara anirem a per ells”. Es presentaren a la casa rectoral preguntant si tenia armes, i els va dir que no. Requisaren la casa sense trobar el que buscaven. Llavors li  digueren que havien d’anar a Olot a declarar. El rector, vestit amb sotana, pujà al cotxe i emprengueren el viatge. El tancaren a la presó d’Olot, on coincidí amb els també sacerdots   Joaquim Bonet, rector de Sant Jaume de Llierca, i Martí Mir, beneficiat d’ Olot.

A les set del matí del dia 26 de juliol els pujaren a tots tres en un camió amb destinació a Girona. A l’alçada de Riudellots de la Creu (municipi de Palol de Revardit), els creuà un cotxe de milicians. Aquests els digueren que no era necessari arribar fins a la capital, ja que les presons eren repletes. Llavors es feren càrrec dels sacerdots i els sacrificaren al peu de carretera dins el terme de Palol de Revardit. Mentrestant, Mn. Bonet animava als seus companys a donar testimoni, amb fermesa, de la fe que professaven.   Mn. Francesc tenia aleshores 52 anys.

A les 12 del migdia van dur els cadàvers a l’església amb un camió, on la família i veïns i curiosos pogueren examinar-los.  El juny de 1939 les despulles de Mn. Francesc van ser traslladades al cementiri d’Arbúcies.


                                                                                                                                               
 Retorn al contingut