Mn. Joan Conill i Rossell - Biografies

Vagi al Contingut
Mn. Joan Conill i Rossell (1903-1936), rector de Sadernes

Tenia escassament 32 anys quan el van assassinar.
Era nascut a Batet de la Serra l’11 de desembre de 1903. Fou ordenat  el 16 de juny de 1929 i exercí de vicari a les parròquies de Lliurona, la Cellera de Ter i Arbúcies. Al moment de la seva mort era el rector de Sadernes.

La situació de la parròquia li hauria permès passar la frontera amb facilitat, però preferí quedar-se a la rectoria, ja que li asseguraren que no li passaria res. L’11 d’agost de 1936, però, uns homes que arribaren en cotxe el capturaren a l’hort de casa seva i se l’endugueren.

El conduïren per la carretera de Sadernes en direcció a Montagut.  A mig camí el tragueren del cotxe, el maltractaren, l’insultaren i el feriren a trets. El van cremar amb la boca plena de benzina i l’abandonaren allí mateix. El deixaren mig enterrat, perquè pogués servir d’aliment a gossos i aus de rapinya. Abans de morir digué als seus botxins que reflexionessin sobre l’acte que anaven a cometre, ja que si no ho feien així, no s’escaparien del càstig de Déu i dels homes. Finalment morí havent-los perdonat. Quan el van trobar el cadàver presentava ferides de bala i moltes cremades.

  Retorn al contingut