Mn. Joan Figueres Geli - Biografies

Busqueu
Vagi al Contingut

Menú Principal:

Biografìes

Mn. Joan Figueres Geli  (Esponellà, 1884- Sant Joan les Fonts, 1936)Fou un sacerdot exemplar, que es desvivia pels seus feligresos, especialment pels més desafavorits
. Quan va esclatar la revolta, el comandant de la Guàrdia Civil li va aconsellar que fugís, però ell preferí quedar-se per no abandonar els seus feligresos. Un grup de milicians incendiaren el temple i també l’arxiu parroquial. Segons conta la seva neboda que era amb ell presenciant els fets, mossèn Figueres sofrí pacíficament el registre i la crema de l’església. Juntament amb els vicaris sumiren la reserva del Santíssim perquè no fos profanada.

Es refugià a la rectoria i el vespre del 22 al 23 de juliol milicians del Comitè de Sant Joan les Fonts van irrompre al menjador de la rectoria i li van disparar a diverses parts del cos de manera que cap dels trets no li produís la mort immediata. Mentre agonitzava, els agressors li proferien insults i burles cruels a les quals mossèn Joan Figueres corresponia perdonant-los i consolant els vicaris i la neboda que també eren allí fins que finalment morí després de sis hores de llarga i penosa agonia. Posteriorment, els vicaris foren també martiritzats. Fou enterrat al cementiri de Sant Joan les Fonts.


.

 
 
 
Retorn al contingut | Retorn al menú principal