Mn. Joan Figueres Geli - Biografies

Vagi al Contingut

Mn. Joan Figueres Geli  (Esponellà, 1884- Sant Joan les Fonts, 1936)Fou un sacerdot exemplar, que es desvivia pels seus feligresos, especialment pels més desafavorits

Quan va esclatar la revolta, el comandant de la Guàrdia Civil li va aconsellar que fugís, però ell preferí quedar-se per no abandonar els seus feligresos. Un grup de milicians incendiaren el temple i també l’arxiu parroquial. Segons conta la seva neboda que era amb ell presenciant els fets, mossèn Figueres sofrí pacíficament el registre i la crema de l’església. Juntament amb els vicaris sumiren la reserva del Santíssim perquè no fos profanada.

Es refugià a la rectoria i el vespre del 22 al 23 de juliol milicians del Comitè de Sant Joan les Fonts van irrompre al menjador de la rectoria i li van disparar a diverses parts del cos de manera que cap dels trets no li produís la mort immediata. Mentre agonitzava, els agressors li proferien insults i burles cruels a les quals mossèn Joan Figueres corresponia perdonant-los i consolant els vicaris i la neboda que també eren allí fins que finalment morí després de sis hores de llarga i penosa agonia. Posteriorment, els vicaris foren també martiritzats. Fou enterrat al cementiri de Sant Joan les Fonts.


.

Retorn al contingut