Mn. Joan Valls Costa - Biografies

Vagi al Contingut
Mn. Joan Valls Costa (1888-1936), capellà adscrit a Calella de la Costa

Nasqué a Blanes el 8 de maig de 1881 i va ser ordenat sacerdot el 4 d’abril de 1908 de mans del bisbe de Girona, Dr. Francesc de Pol i Baralt. Fou vicari de les parròquies de Vidreres, Garriguella,
Tordera, Hostalric, Arenys de Mar, Banyoles i Figueres. Posteriorment va ser nomenat rector de Sant Pere de Riu i Ermedàs. Més tard quedà adscrit a Calella de la Costa. Un sacerdot, avui ja difunt, ens el recorda com un “home de Déu”, que l’aconsellà sàviament i li infongué ànims a la seva joventut. El seu confessionari era molt freqüentat i tenia una cal·ligrafia excel·lent, tal i com en donen fe les seves impecables partides en els llibres sagramentals.

En esclatar la guerra, el juliol de 1936, el comitè l’obligà a abaondar la població i es refugià a Barcelona, en una casa particular del carrer 2 de maig, fins el 8 de setembre. Llavors va ser detingut i empresonat al castell de Montjuïc enmig de presos comuns. Segons testimonis familiars, la seva finor de caràcter cridà l’atenció dels mateixos guardians i el traslladaren de lloc. Finalment el 13 de setembre de 1936 fou martiritzat al cementiri de Montcada.

No es coneixen més detalls de la seva mort.
Retorn al contingut