Mn. Ramon Pagès Oliu - Biografies

Vagi al Contingut

Mn. Ramon Pagès Oliu (Arbúcies, 1884 – Sant Feliu de Buixalleu, 1936)


Nasqué a Arbúcies el 17 de maig de 1884 i va ser ordenat sacerdot el 5 de juny de l’any 1909. Exercí de vicari a la parròquia de Sant Miquel de Campmajor i  més tard fou .   professor al seminari- col•legi del Collel

l. Posteriorment anà al seu poble i quedà adscrit canònicament a Arbúcies, on hi exercia també la docència, doncs era una gran pedagog. Fou l’ànima dels fejocistes d’Arbúcies, fundada el 1931 pel Dr. Bonet per a tot Catalunya  .

Sacedot exemplar i eloqüent, era molt estimat al poble, on li fou dedicat un carrer.

En esclatar la guerra romangué amagat a casa d’un seu germà, a Arbúcies, on fou denunciat.  L’acollí llavors una veïna del poble.  A la matinada del 4 de setembre de 1936 va ser detingut per un grup d’homes armats i fou endut a la carretera d’Arbúcies a Breda, en el punt anomenat del Coll de n’Orri (terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu), on va ser afusellat i el seu cos llançat a una riera propera. Abans de morir intentà fer veure als seus botxins que lluny que estaven del seu objectiu d’acabar amb l’Església i els perdonà. Inicialment el seu cos rebé sepultura a Sant Feliu de Buixalleu i més tard al cementiri d’Arbúcies.


Retorn al contingut